Pudełka na tort – niezbędne wyposażenie każdej cukierni

Pudełka na tort powinny być niezbędnym wyposażeniem każdej cukierni, restauracji, czy firmy zajmującej się robieniem tortów na zamówienie. Wszystko po to aby nie zawieść swoich klientów i zapewnić najlepszą ochronę dla sprzedawanych wypieków. Do wyboru jest wiele rodzajów pudełek, które można dostosować do własnych potrzeb.

Standardowe pudełka na tort dla cukierni

Standardowe pudełka na tort to te, które zdecydowanie są najczęściej używane. Każda cukiernia powinna posiadać pudełka, w które zapakuje torty o średnicy 24, 26 lub 28 cm. Warto jest zaopatrzyć się także w pudełka prostokątne, aby pasowały do różnych rodzajów ciast, które zamawiają klienci. 

Pudełka na tort z plastikowym oknem

Ciekawym rozwiązaniem są standardowe pudełka na tort z wbudowanym okienkiem. Dzięki takiemu rozwiązaniu, każdy klient może obejrzeć i ocenić wypiek bez konieczności otwierania opakowania. Okienko bywa szczególnie pomocne podczas prezentacji gotowego ciasta.

Pudełka na tort z uchwytem

Sprzedając torty na zamówienie, należy zaopatrzyć się w opakowania, które umożliwią klientom nie tylko bezpieczny transport, ale także przenoszenie tortów. Pudełka wyposażone w specjalne uchwyty, są pomocne podczas chwytania tortu. Można wówczas bez problemu trzymać go u góry i jednocześnie podtrzymywać spód. 

Pudełka na tort bez uchwytu

Pudełka bez uchwytu to przede wszystkim prosta forma, ale także opakowanie, które stwarza możliwość przewiązania tortu kolorową wstążką. Można zrobić z niego wówczas ciekawy prezent i udekorować na górze kokardą.

Pudełka na tort dla cukierni do samodzielnego montażu

Pudełka na tort nie zajmują dużo miejsca w cukierni. Oryginalnie dostarczane są w formie płaskiej. Przed użyciem należy samodzielnie je złożyć. Takie rozwiązanie zdecydowanie ułatwia przechowywanie, ale także chroni pudełka na tort przed uszkodzeniem.

Niestandardowe pudełka na tort

Każda szanująca się cukiernia, posiada swoje rozpoznawcze logo. Nie trzeba jednak od razu decydować się na zakup specjalnie spersonalizowanych pudełek na zamówienie. Jeśli pudełka są w neutralnym kolorze – białym lub szarym – można dowolnie je ozdobić poprzez przyklejenie naklejek z logo lub innych ciekawych dodatków. 

Pudełka na tort ze specjalnymi wkładkami

Pudełko na tort samo w sobie zapewnia stabilność oraz bezpieczeństwo podczas transportu ciasta. Dodatkowo można zaopatrzyć się w specjalne przekładki, które zapobiegną przesuwaniu się ciasta. Jest to szczególnie ważne wówczas, gdy tort przełożony jest delikatnym kremem lub posiada dużą ilość ozdób.

Pudełka na niestandardowe i wysokie torty dla cukierni

Współczesne torty to nie tylko pyszne wypieki, ale także prawdziwe dzieła sztuki. Wie o tym każdy mistrz cukierniczy. Jeśli prowadzisz cukiernię, która specjalizuje się w tworzeniu nietypowych wypieków, koniecznie zaopatrz się w wysokie pudełka na tort, które pomieszczą kilkupiętrowe ciasta, a także te z dużą ilością ozdób na powierzchni.

Pudełka na tort, powinny nie tylko chronić wypiek, ale także być dostosowane do kontaktu z żywnością. Muszą one spełniać standardy bezpieczeństwa, a także standardy higieniczne. Pudełka powinny być dostosowane do indywidualnych potrzeb, ale przede wszystkim dobre jakościowo.

Pudełka na tort – niezbędne wyposażenie każdej cukierni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Przewiń na górę